Uyuşturucunun zararlari / Les méfaits de la drogue

4 septembre 2013

Temps de lecture : 3 minutes

Story in turkish:

Uyuşturucunun zararlari

Bir genç kız vardı. Ailesi çok mutluydu ve çok zenginlerdi, en iyi şartlarda büyümüştü kız, en iyi okullara gitmişti. Çok iyi bir geleceği olacaktı, kız çok güzeldi başarılıydı derslerinde ve öğretmenleri tarafından da çok seviliyordu. Ama bu kızın bir erkek arkadaşı vardı ve bu çocuk kıza göre değildi, kötü alışkanlıkları vardı ve kızı da bunları kullanmaya sevk ediyordu. Kız başlarında bunu bilmiyordu çünkü çocuk bunu kıza göstermemeye çalışıyordu ama zamanla değişti bu durum. Çocuk uyuşturucu bağımlısıydı ve birgün kızı da bunu kullanmaya başlatmak istedi ve yanında kız uyuşturucuyu denedi. Kız zamanla bağımlı olmaya, uyuşturucu kullanmaya başladı. Birlikte fotoğraflar çekilmişlerdi birsürü uyuşturucu içerken, sigara içerken. Tabi ayrılacaklarını hiç düşünmeden yapıyorlardı bunları, hep birlikte mutlu olacaklarını sanıyorlardı.  Ama sonunda kız ayrılmak istedi çocuktan, ama çocuk onu çok seviyordu ve eğer kız kendisinden ayrılırsa, birlikte uyuşturucu kullanırlarkenki fotoğraflarını, kızın ailesine ve arkadaşlarına göndereceğini söyleyerek onu tehdit etti. Kız önce korktu bu sözleri duyunca, ama kararından vazgeçmedi çünkü onun, bu derece kötü şeyler yapabileceğini hiç düşünemedi. Ve çocuktan ayrıldı.. Ama çocuğun sözleri tamamiyle doğruydu ve ne söylediyse onu yaptı. Fotoğrafları onun ailesine ve arkadaşlarına gönderdi. İnsanlar kızın uyuşturucu kullandığını öğrendiler, ailesi de öğrendi tabii ki annesi şok oldu, arkadaşlarıyla arası bozuldu ve dışlanmaya başladı. Bu olaydan sonra kızın ve ailesinin taşınması gerekti. Kız başka bir okula yazıldı çünkü orada, şnsanların yüzüne bakamıyordu. Dışlanıyordu ve yalnızdı. Taşındıktan sonra, çocuk onun yeni adresini buldu, kızı unutamamıştı ve kendisine geri dönmeye zorladı onu, ve tehdit etti eğer kabul etmezse tekrar  »yeni » yaşamını mahvedeceğini söyledi. Vazgeçirmeye çalıştı kız ama vazgeçmedi çocuk. Kızın hayatı kötüleşmeye başlamıştı tekrar ve aynı sorunları tekrar yaşıyordu.  Daha çok uyuşturucu kullanmaya, sigaraya ve alkole daha çok düşkün olmaya başladı. Bu davranışlar, kızı içten içe öldürüyordu. Kız, insanların kendisine duyduğu saygıyı ve önemi kaybetmişti ve insanların yüzüne bakamıyordu. Birçok kişi onun hakkındakileri duymuştu ve onunla konuşmuyorlardı ve sevilmiyordu kız. Kız yaptığı hatayı farketti ama tabii ki geçti bunun için. Ama herşeyi düzeltmeye kararlıydı herşey düzelicekti. Annesiyle konuşmaya çalıştı ve tedavi olmaya karar verdi, bütün kötü alışkanlıklarından vazgeçicekti. Annesi onun arkadasındaydı ama malesef babası üzüntüden hayata veda etmişti. Yıllarca tedavi oldu kız, şimdi kız yaklaşık 35 yaşında, tedavi oldu ve bütün kötü alışkanlıklarından vazgeçti, çalışıyor ama annesine bakacak gücü olmadığı için annesi bakımevinde yaşıyor. Ben bu hikayeyi, Anatolia Park bakımevinde yaşayan annesiyle konuşarak öğrendim.

Histoire en français :

Les méfaits de la drogue

C’était l’histoire d’une fille, me racontait cette dame, qui avait une famille parfaite. Certainement, elle aurait un très bel avenir. Elle était belle et elle avait beaucoup de succès à l’école. Mais elle avait un petit ami qui était très méchant. Elle ne le savait pas et elle était heureuse d’être avec lui. Il prenait des stupéfiants et elle a aussi commencé à en prendre. Ils ont fait des photos d’eux en train de fumer du shit, comme ils pensaient qu’ils ne se sépareraient jamais.

Les jours passaient, et quand l’amour de la jeune fille a fini, elle a voulu se séparer de lui. Mais comme il l’aimait beaucoup, il n’a pas permis ça et il lui a fait du chantage. Si elle veut encore se séparer, il enverra les photos sur lesquelles ils se drogues à leurs amis et à la famille de la jeune fille. Elle avait peur mais elle pensait qu’il ne pouvait pas faire quelque chose de si bête, et elle s’est séparée de lui.

Mais il allait tenir parole. Il a envoyé toutes les photos à ses amis et aux parents de la fille. Les personnes ont découvert qu’elle avait touché aux stupéfiants. Sa famille aussi l’a appris, sa mère était choqué, elle ne pouvait pas faire un seul commentaire sur cette situation, vraiment, ça la faisait mal au cœur. Après cette situation, elle a dû déménager car elle ne pouvait plus regarder les gens en face. Tout le monde l’isolait.

Après avoir déménagé, le garçon l’a trouvé et il l’a forcé à être avec lui, sinon, il a dit qu’il allait détruire sa vie d’ici aussi. Elle a essayé de le quitter mais il elle avait peur et la vie de la jeune fille est devenue un calvaire, elle a commencé à prendre encore plus de drogues qui l’ont miné de l’intérieur. Elle a perdu le respect des gens. Plus personne ne lui parlait. Un jour, elle a compris qu’elle avait fait une erreur énorme. Elle en a parlé avec sa mère et elle a fait une cure de désintoxication. Sa mère était avec elle mais malheureusement, son père était déjà mort de tristesse, d’une crise cardiaque. Elle a reçu des soins pendant les années. Maintenant, elle a presque 35 ans, elle travaille mais comme l’argent qu’elle gagne n’est pas suffisant, elle ne peut pas s’occuper de sa mère, qui vit dans un dispensaire, à l’Anatolia Park.