Hayatı Değiştiren Tencere (texte)

3 août 2013

Temps de lecture : 2 minutes

Annem bana 1988 ‘de Bursa’ da geçen bir hikaye anlattı :

 »O zamanlar Fikret’i (Buse’nin babası) tanımıyordum ama o benimle tanışmak için tüm yolları deniyordu. Hem üniversitede okuyor hem çalışıyordum. Nereye gidersem gideyim beni takip ediyordu. Ama ben onunla ilgilenmiyordum. Benimle bir çok kez konuşmaya çalıştı ama reddettim.

Bana nasıl yaklaşabileceğini düşünmeye başladı. Bir marketin müdürü olan bir arkadaşı vardı ve annem o marketten alışveriş yapıyordu. Annemin alışveriş yaptığı bir gün markette çalışan bir eleman anneme tencere çekilişi olduğunu anlatmış. Anneme katılıp katılmak istemediğini sormuş. Annem istemediğini söylemiş ama eleman çok ısrar etmiş ve hiçbir şey gerekli olmadığını sadece telefon numarası vermesi gerektiğini söylemişler. Annem şaşırmış bir şekilde telefon numarasını ezbere bilmediğini söylemiş ama kızıyla (benle) gelip numarayı vereceğini ve katılacağını söylemiş.

Eve gelince bana o gün olanları anlattı. Bende şaşırmıştım, neden numaramızı istediklerini, isim ve soyadın neden yeterli olmadığını sordum. Ama annem çok ısrar etti çünkü katılmak istiyordu. Bende peki dedim. Sonuçta bedava bir tencereydi! Markete gittik ve yarışmaya katılmak için numaramızı vermemiz gerektiğini söylediler. Çok gençtim. 21-22 yaşındaydım ve tuzak olduğunu anlamadım. Numarayı verdik. Akşam tencereyi kazanmayı bekliyorduk. Bunun yerine telefon çaldı. Bir ses  »Lütfen kapatma » dedi. Numaramı bulduğunu söyledi. O anda marketin numaramı Fikret’e verdiğini anladım. Çünkü marketin müdürünü ve onu daha önce beraber görmüştüm. Arkadaş olduklarını biliyordum. Fikret niyetinin ciddi olduğunu ve benimle evlenmek istediğini söyledi. Ona birbirimizi tanımadığımızı söyledim. Önemli değil dedi. Bu kadar çabuk evet diyemeyeceğimi, bu işlerin zaman aldığını söyledim. Bu böyle olmaz dedim. Annemle konuşması için yaşlı bir hanım gönderdi ama tekliflerini kabul etmedim .

O andan itibaren her sabah kapımda güller bulmaya başladım. Çiçekçilere servet dağıtmıştı. Bir kaç ay içinde teklifini kabul ettim ve nişanlandık. Bir hafta sonra askerliğe gitti. Döndüğünde evlendik. 4 yıl sonra ilk kızımız doğdu. Ondan iki yıl sonra da küçük kızım, Buse, doğdu. Ama ne yazık ki aşk hikayemiz kötü bitti ve boşandık. »